Dimecres, 20 d'agost de 2014
Moscard tigre
El nostre municipi participam en una campanya de detecció primarenca del moscard tigre i després d'uns mesos de seguiment, ha aparegut la primera trampa positiva als voltants de la plaça de Son Bru.
Això no vol dir que aquest moscard s'hagi assentat al nostre municipi, però si que és el moment en que podria fer-ho, per això és important seguir les recomanacions de la Conselleria de Medi Ambient per a evitar-ne la presència i l'expansió

Aquestes mesures bàsiques consisteixen a vigilar els punts on l’aigua estigui o pugui quedar embassada i buidar dos cops per setmana:
Cossiols
Engolidors
Plats sota els testos
Piscinetes
Juguetes
Pneumàtics
Gerros de flors
Bevedors d’animals
Qualsevol petit recipient que pugui contenir aigua

Aquest moscard només creix en punts on s'acumulen quantitats petites d'aigua (menys d'un litre).

La prevenció és el millor mètode per controlar aquest moscard, ja que l'aplicació d'insecticides sobre el moscard adult no és un mètode eficaç per controlar la plaga.

El moscard tigre a Mallorca no actua com a portador de cap malaltia i per tant en cas de picades s'han de tractar els simptomes (que poden ser dolorosos i causar inflamacions local, segons la sensibilitat de cadascú). El tractament és identic al de qualsevol altra picada: neteja i desinfecció de la zona i aplicació d'un producte amb base d'amoníac.
Bookmark and Share

Documents de descàrrega i enllaços