Divendres, 13 de juliol de 2018
AL MOSCARD TIGRE, NI AIGUA!
Després de la primavera plujosa i temperada que hem tengut, juntament amb l'augment de les temperatures, ha augmentat també la població del moscard tigre.
Aquest moscard, que és invasor, té activitat diürna i és molt agressiu, picant, principalment a les cames. És molt fàcil d'identificar per les seves bandes blanques i negres a potes i abdomen, i una única línia blanca al tòrax. Igual que tots els moscards, necessita aigua líquida per a poder tancar el seu cicle de vida, però la particularitat del moscard tigre és que necessita molt poca aigua, criant a llocs on no ho fan altres moscards.

És un moscard que vola molt poc, uns 400 metres en tota la seva vida, per tant, els moscards que ens piquen estan criant molt a prop de nosaltres. El millor remei per a combatre-los, és eliminar els recipients que continguin aigua, revisant qualsevol possible lloc, des d'un petit pot fins a l'aljub (sobretot si és aigua de reg).

A Puigpunyent, la Consultoria Moscard Tigre, detectà aquesta espècie per primer cop l'any 2014, any en que es recolliren 40 ous en total. Des de llavors, ha anat augmentant tant el seu nombre com la seva dispersió i ja el trobam a Son Serralta, Puigpunyent i Galilea. El 2017 es recolliren 1.122 ous. El 2015 es realitzà un mapa de localització de focus de cria a les zones públiques, on es detectaren 13 punts amb larves de moscard tigre, els quals s'han anat tractant periòdicament des de llavors. També es revisà el torrent, però no s'hi trobaren larves, tot i que essent un entorn més humit i protegit del sol i del vent, és un entorn perfecte per als adults de moscard tigre.

Per tal de poder combatre aquest moscard és fonamental la col·laboració ciutadana, i que entre tots eliminem els seus focus de cria. Al moscard tigre ni aigua!

Adjunt trobareu un tríptic amb més informació. Llegiu-lo amb atenció!
Bookmark and Share

Documents de descàrrega i enllaços